Ekosertifikaatti

Ympäristöpolitiikka

Ympäristöpolitiikka on tehty yhdessä henkilöstön kanssa ja johdon/ omistajan hyväksymä 27.11.2020.

Hotelli Nuuksio on suomalainen yksityinen perheomisteinen hotelli.
Hotelli sijaitsee upeassa ja rauhallisessa ympäristössä Nuuksion kansallispuiston äärellä ja Siikajärven rannalla. Olemme luontohotelli pääkaupunkiseudulla.

Hotellissa on 65 huonetta ja yhteensä 163 vuodepaikkaa. Pihapiirin Sininen Talo tarjoaa järvinäköalan ja majoituspuitteet n. 30 henkilön ryhmille, sinisessä talossa on yhteensä 8 majoitushuonetta sekä yhteine tila esim. joogaan tai muuhun työskentelyyn.
Lisäksi 15 kokoustilaa ja 2 takkatilaa tarjoavat puitteet 2-250 henkilön tilaisuuksiin.

Hotelli Nuuksio tunnetaan maukkaasta ruuasta, palvelualttiista henkilöstöstä ja lähiluonnon tarjoamista hienoista elämyksistä.
Hotelli sijaitsee 30 minuutin matkan päässä Helsingin keskustasta ja Helsinki Vantaan lentoasemalta.
Hotelli Nuuksiossa majoittuu vuosittain noin 9000 kotimaista ja 1500 kansainvälistä yöpyjää.

Olet lämpimästi tervetullut vieraaksemme!

Hotelli Nuuksion visio

Yksityisenä suomalaisena ja perheen omistamana hotellina olemme ihmisläheinen ja luontoarvoja arvostava rento kokouspaikka ja mukava majoituspaikka. Meillä asiakassoittoihin vastaa puhelimeen palvelualtis työntekijämme. Olemme joustavia ja meillä työntekijät osaavat toimia ja palvella asiakkaitamme useissa eri tehtävissä. 

 

 

Miksi valita meidät?

 1. Luontoaistimus. Hotelli Nuuksiossa asiakkaamme saavat kokea itsessään luonnon vahvan tunteen – sitä ei voi kokea kaupungin hälinässä.

 

 1. 100 % suomalainen perheyritys. Toimimme perheenä asiakkaitamme reippaasti ja avoimesti palvellen.

 

 1. Maukas ruoka. Ruokamme valmistetaan tuoreista lähituottajien luonnonmukaisista raaka-aineista aina asiakkaitamme kuunnellen. 

 

 1. Puhtaus ja avaruus. Kokoustamiseen ja liikkumiseen runsaasti monikäyttöistä tilaa.

 

 1. Luottamus. Keskinäinen luottamus toimissamme lisää työhyvinvointia ja näkyy kaikessa toiminnassamme sekä asiakaskohtaamisissa.

 

 1. Lähellä. Meille on helppo tulla pääkaupunkiseudulta, Helsinki Vantaan lentokentältä ja kauempaakin.

 

 1. Ekologisuus. Toimissamme ja hankinnoissamme noudatamme kestävän kehityksen periaatteita.

Hotelli Nuuksion toimintaa ohjaavat arvot

 • Asiakaslähtöisyys
 • Sisäisen rauhan ja luonnon kokemisen mahdollisuudet
 • Ammattitaitoinen ja työssään viihtyvä henkilöstö
 • Luontoarvojen kunnioittaminen
 • Jatkuva kehittäminen
 • Kannattavuus
 • Yksityisyys (omistus)
 • Luottamuksellinen ja toisiaan arvostava toiminta

Ympäristöpolitiikan keskeisimmät tavoitteet  

Me olemme Hotelli Nuuksiossa sitoutuneet ympäristöasioissa vastuulliseen toimintaan, jota ympäristöpolitiikan ja ympäristöohjelman avulla pyrimme toteuttamaan ja täten minimoimaan aiheuttamaamme ympäristökuormitusta.

Tavoitteemme on säästää luonnon rajallisia resursseja ja haluamme kehittää pitkäjänteisesti toimintaamme ympäristön turvaamiseksi. Näin toimien, haluamme osoittaa asiakkaillemme ympäristömyönteisyytemme ja tarjota heille ympäristövastuullista palvelua ja asiakaskokemusta luonnon äärellä. 

Tiedämme toimintamme keskeisimmät ympäristövaikutukset jätteen määrän vähentämisessä ja – lajittelussa, energian- ja vedenkulutuksessa sekä materiaalihankinnoissa ja -käytössä.

Toiminnassamme syntyvä jäte kuormittaa ympäristöä. Energian tuotanto synnyttää päästöjä, jotka edistävät ilmastonmuutosta ja energiahukka on kallista. Vesi on rajallinen luonnonvara ja likaveden puhdistaminen kuluttaa energiaa. Erilaisten käyttötarvikkeiden ja tuotteiden sekä elintarvikkeiden hankinta aiheuttaa luonnonvarojen kulutusta niiden tuotannossa ja kuljetuksissa.

Pyrimme mitoittamaan jätteen kierrättämisen tehokkaaksi ja uudistamaan jätelajittelua. Pyrimme vähentämään sähkön, lämmön ja veden kulutusta. Hankinnoissa suosimme mahdollisuuksien mukaan lähituottajien tuotteita ja arvioimme tarkemmin hankittavat määrät ja niiden pakkauskoot ja -materiaalit.

 

 • Vastuut ympäristöasioissa

Ympäristöasioiden kehittämisestä vastaa toimitusjohtaja. Ympäristöpolitiikan tuntee koko henkilöstö ja kaikki ovat sitoutuneet yhdessä suunniteltuihin ja sovittuihin jokapäiväisiin toimintatapoihin ympäristökuormituksen vähentämiseksi. Kaikkien vaikutusmahdollisuus on tärkeää.

 • Asiakasviestintä

Kerromme säännöllisesti ympäristökäytännöistämme asiakkaille markkinoinnissa, uutiskirjeissä ja kohtaamisissa. Asiakaspalaute on meille tärkeää.

 • Jatkuva kehittäminen

Noudatamme alaa koskevia lakeja ja seuraamme alan kehitystä ja kehitämme toimintaamme. Olemme mukana alan verkostoissa.

Takaisin ylös