Luomusertifoitu ravintola

Kun ammattikeittiössä pataan ja leikkuulaudalle valitaan luomuraaka-aineita, tehdään moninkertaisesti hyvä valinta. Luomu eli luonnonmukainen tuotanto yhdistää ympäristön ja eläinten hyvinvoinnin kannalta parhaat käytännöt sekä huomioi kuluttajien toiveet korkealaatuisista ja luonnollisista tuotteista. 

Luonnollisen maukasta ilman lisäaineita

Luomutuotteen aromit ja värit ovat peräisin luonnosta: keinotekoisia maku- tai väriaineita ei saa käyttää. Luomu onkin aitoa makua, ilman mitään keinotekoista!

Tällä hetkellä luomussa sallittuja aineita on noin 10 % tavanomaisissa elintarvikkeissa sallituista lisäaineista. Jotkin lisäaineet ovat välttämättömiä elintarviketurvallisuuden kannalta, kuten nitriitti, jonka sallittu määrä on kuitenkin vain puolet tavanomaisesta. Kokonaan kiellettyjä ovat fosfaatit, keinotekoiset makeutus- ja väriaineet, muunneltu tärkkelys sekä aromivahventeet. Lisäksi suurin osa luomussa sallituista lisäaineista on peräisin luonnosta. Koska lisäaineiden käyttö on rajoitettua, luomutuotteissa käytetään aitoja raaka-aineita.

Nuuksion Tuvalla on kaksi tähteä kolmesta

Keittiössä käytetään vähintään kahdeksaa (8) merkittävää raaka-ainetta pysyvästi luomutuotteina. Lisäksi käytetään muita luomutuotteita mahdollisuuksien mukaan. (Viitteellinen luomun käyttöprosentti 20 - 50 %)

Nuuksion Tuvassa käytetään jatkuvasti esimerkiksi luomupuurohiutaleita (kaura, luontaisesti gluteeniton), Lisäksi keittiössä käytettävät liemijauheet tai mausteet, kananmunat sekä aterian osana tarjottavat raastejuurekset tai peruna vaihdetaan pysyvästi luomutuotteiksi. Valikoimme kauden mukaan aina raaka-aineiksi mahdollisimman paljon luomua ja lähialueen raaka-aineita.