Tervetuloa Hotelli Nuuksioon, jossa luonto ja liiketoiminta kohtaavat ainutlaatuisella tavalla!

Mehiläiskokoukset Hotelli Nuuksiossa

Kuvittele kokous, jossa ympärilläsi on rauhoittava metsän humina ja mehiläisten ahkera surina. Hotelli Nuuksio tarjoaa yrityksille mahdollisuuden ostaa oman mehiläispesän hintaan 1350€ vuodessa. Tämä ei ole vain investointi ympäristöön, vaan myös ainutlaatuinen tapa tukea luonnon monimuotoisuutta ja edistää kestävää kehitystä.

Mitä saat mehiläispesän omistajana?

  • Oma mehiläispesä: Seuraa mehiläistesi elämää ja tuotantoa ympäri vuoden.
  • Hunajasato: Saat pesän tuottamasta hunajasta valita sopivat tuotteet, joka on täydellinen lahja asiakkaille tai henkilökunnalle.
  • Kokoustilat ilmaiseksi: Mehiläispesän omistajat saavat käyttää kokoustilojamme veloituksetta, kun he varaavat kokouspaketin.
  • Majoitusalennus: Kun majoittujia on yli 10 henkilöä, tarjoamme 15 % alennuksen majoituksesta.

Mehiläispesän omistajat pääsevät katsomaan läheltä, kuinka mehiläiset työskentelevät ja saavat kauden päätteeksi hunajan tuotteena, vaikkapa annettavaksi liikelahjana tai työntekijöilleen.

Ympäristövaikutukset ja suuri ympäristöteko

Mehiläisten rooli ekosysteemissä on korvaamaton. Ne pölyttävät kasveja, mikä on välttämätöntä monien viljelykasvien ja luonnonkasvien lisääntymiselle. Ilman mehiläisiä monet kasvit eivät pystyisi tuottamaan hedelmiä tai siemeniä, mikä vaikuttaisi suoraan ruoan tuotantoon ja luonnon monimuotoisuuteen.

Oman mehiläispesän hankkiminen on pieni, mutta merkittävä teko ympäristön hyväksi. Se auttaa ylläpitämään mehiläiskantoja, jotka ovat viime vuosina olleet uhattuina muun muassa torjunta-aineiden käytön ja elinympäristöjen katoamisen vuoksi. Mehiläispesän omistajana tuet suoraan näiden tärkeiden pölyttäjien suojelua ja edistät kestävää kehitystä.

Lisäksi mehiläispesän omistaminen ja sen tuottaman hunajan jakaminen voi toimia inspiroivana esimerkkinä muille yrityksille ja yhteisöille. Se osoittaa, että pienillä teoilla voi olla suuri vaikutus, ja kannustaa muita toimimaan ympäristön hyväksi.

Hotelli Nuuksio tarjoaa modernit kokoustilat luonnon keskellä, vain lyhyen matkan päässä pääkaupunkiseudulta. Meillä voit yhdistää liiketoiminnan ja luonnonläheisyyden tavalla, joka inspiroi ja virkistää.

Ota yhteyttä ja varaa oma mehiläispesäsi jo tänään! Tehdään yhdessä hyvää luonnolle ja liiketoiminnalle.

Tervetuloa Hotelli Nuuksioon – paikkaan, jossa ideat lentävät ja luonto kukoistaa.

Mehiläisten syksy

Syksyn saapuessa ruokaa ei enää luonnosta löydy. Viimeisiä kukkivia satokasveja ovat jättipalsami ja kanerva. Mehiläispesässä on kesän aikana ollut kolmenlaisia asukkaita.

Syksyn saapuessa ruokaa ei enää luonnosta löydy. Viimeisiä kukkivia satokasveja ovat jättipalsami ja kanerva. Mehiläispesässä on kesän aikana ollut kolmenlaisia asukkaita.

MEHILÄISTEN SYKSY 

Mehiläispesän eli ns. superorganismin kokonaisvaltaista toimintaa ohjaa parviäly. Mehiläisillä on jatkuva konsensus siitä, mitä pesän on tehtävä oman yhteisen etunsa vuoksi. Mehiläisillä ei ole omia intressejä vaan jokainen teko tehdään seuraavan sukupolven hyvinvoinnin eteen. Toisin kuin ampiaiset, joilla kuningatar jättää pesänsä loppukesällä, mehiläiset talvehtivat kymmenien tuhansien yksilöiden yhteiskuntana.

Mehiläiset tietävät, että yksittäisillä yksilöillä ei ole mahdollisuutta selvitä ja elämäksi luetaan pesän elämä, ei yksittäisen mehiläisen elämä. Esimerkiksi pistävän mehiläisen takaruumis repeytyy piikin mukana irti, ja mehiläinen kuolee. Teko on järjetön ellei se edistä eli tässä tapauksessa suojele pesän hyvinvointia. Tämän vuoksi mehiläiset eivät myöskään pistä turhaan vaan ainoastaan jos kokevat pesän olevan uhattuna.

Ampiaiset ovat tässä vaiheessa kesää jo seonneet kun niiden elämän merkitys, emo, äiti, on jättänyt pesän. Loppukesästä ihmisiä kiusaavat pörriäiset ovatkin käytännössä aina emonsa hylkäämiä ampiaisia.

 

Syksyn saapuessa ruokaa ei enää luonnosta löydy. Viimeisiä kukkivia satokasveja ovat jättipalsami ja kanerva. Mehiläispesässä on kesän aikana ollut kolmenlaisia asukkaita. Kuningatar (1kpl), työmehiläisiä (noin 60 000kpl) ja kuhnureita (200kpl). Näistä muut ovat naaraita, kuhnurit ovat ainoat pesän urokset. Kun pesä on kesällä kasvanut, niin emo on tietoisesti muninut myös kuhnureita. Emo voi siis itse valita muniiko työmehiläisen eli naaraan vai kuhnurin eli uroksen. Kuhnureiden elämä on ollut tähän asti helppoa: Niiden hyvinvoinnista on pidetty huolta, ne eivät ole osallistuneet yhteenkään työtehtävään ja niitä on jopa ruokittu.

Kuhnureiden ainoa funktio ja elämän missio on paritella kesällä muista pesistä syntyneiden neitsytkuningattarien kanssa. Tämän mission eteen ne voivat lentää pesästään jopa 12km päähän ja löytääkseen ilmassa lentäviä neitsytkuningattaria, niiden silmät ovat kehittyneet hyvin suuriksi. Syksyn tullen pesän työmehiläiset kuitenkin tietävät, että kuhnureita ei enää tarvita ja naisväki heittääkin ne pesästä ulos. 

 

Mehiläiset ovat keränneet hunajaa, jotta talvehtivalla yhteiskunnalla olisi käytettävissään energiaa myös talveksi. Hunajan keruun yhteydessä mehiläisille annetaan ruoaksi sokeriliuosta, jonka antaman energian turvin mehiläiset talvehtivat seuraavaan kevääseen saakka. Matalissa lämpötiloissa mehiläiset eivät enää lennä ja myöskään raskaita ja elinviikkoja verottavia työtehtäviä ei enää ole. Siinä missä kesämehiläiset elävät noin 6 viikkoa, talvehtivien mehiläisten elinikä on jopa 6kk. Kun pesässä vielä tässä kohtaa syksyä olevat viimeiset kesämehiläiset tuntevat elämänsä tulevan päätökseen, ne lentävät itse ulos pesästä jotta muun pesän ei tarvitse käyttää niiden siivoamiseen voimavaroja. Tähän aikaan vuodesta voi nähdä pikkulintuja jotka ruokailevat pesän edustan mehiläisbuffetissa, luonnon kiertokulkua yhtä kaikki.

Takaisin ylös